Kehitä kohtaamista – vahvista yhteyttä 

konflikti podcast viestintä yhteys Mar 07, 2023

Poliisitaustainen kouluttaja Totti Karpela kouluttaa kansainvälisesti viranomaisia ja yrityksiä konflikteista, väkivallasta ja viestintätilanteiden kehittämisestä.  Hänen mukaansa konflikteihin päädytään ennen kaikkea huonojen vuorovaikutustaitojen seurauksena - yhteys siis katkeaa tai puuttuu. Ammatista riippumatta konfliktien ja väkivallan ehkäisy lähtee vuorovaikutustaidoista ja toisen paremmasta kohtaamisesta.

Mistä konfliktit ja ääritilanteissa väkivalta kumpuavat - mitä voimme tehdä toisin? Miten selvitä vaikeista konfliktitilanteista omilla vuorovaikutustaidoilla? Mitä semmoista voimme oppia poliisilta ja väkivallan ehkäisystä, mitä voimme viedä kohtaamisiin eri tilanteissa ja esimerkiksi työelämässä? Hyppää näiden kiehtovien teemojen ääreen podcast-jaksossa vieraamme Totti Karpelan ja OK5-tiimin Ilona Rauhalan ja Ira Langen kanssa.  

Konfliktiherkkyydestä yhteyden luomiseen – näin pääset eteenpäin 

Konfliktiherkkä ihminen ei luo yhteyttä, eikä häneen saa aitoa yhteyttä. Totin mukaan konfliktiherkkä ihminen keskittyy väärään päämäärään, eikä ymmärrä toista. Hän ei välttämättä ymmärrä ammattinsa ydintä ja vaatimuksia. Miten lähteä muuttamaan tätä ja rakentamaan yhteyttä? Ratkaisuna tähän toimivat kolme perusteesiä: 

1. Kuunteleminen toimii paremmin kuin puhuminen 

2. Tunteet ovat alussa tärkeämpiä kuin faktat 

3. Ratkaisukeskeisyys on aina tärkeämpää kuin ongelmakeskeisyys  

Keskustelussa käydään esimerkkejä, jotka soveltuvat konfliktitilanteisiin eri konteksteissa. Totti jakaa kokemuksiaan, miten pysyä rauhallisena eri tilanteissa ja miten kehittää vuorovaikutustaitojaan. Toisaalta ymmärrämme mikä kaikki voi mennä pieleen ja miksi vuorovaikutustaidot ja yhteyden luominen on niin äärettömään tärkeää.  

Kuuntele jakso ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa!   

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2023 OK5 Oy