Ankea tunnelma vai mieletön kohtaaminen - mikä luo eron?

podcast vuorovaikutus yhteys Jan 24, 2023
Yhteyden ytimessä podcastin Ilona Rauhala, Kimmo Kääriä ja Ira Lange  puhuvat podcastissa  kohtaamisista ja yhtäydestä.

Yhteyden ytimessä -podcastin avausjaksossa Ilona, Ira ja Kimmo lähtevät omakohtaisten kokemusten ja omien tarinoidensa kautta tutkimusretkelle selvittämään,  mistä yhteydessä on oikeastaan kyse.  

Jakso ei rakennu pitkävetisen viisastelun varaan, vaan kolmikko jakaa omia  elämänmakuisia onnistumisiaan ja epäonnistumisiaan yhteyden äärellä aidolla ja koskettavalla tavalla. Herkkiä hetkiä rakentuu, kun Ilona, Ira ja Kimmo jakavat henkilökohtaisia kokemuksiaan siitä milloin yhteys on ollut uskomattoman upea ja sitten toisaalta konkreettisesti, että milloin yhteyden kokemus on kerta kaikkiaan katkennut katkeralla tavalla.  

"Se on kiinnostunut mua aivan älyttömän paljon, että mitä siinä ihmisten välissä tapahtuu - miksi jossakin tilanteessa on niin ankea tunnelma ja sitten toisissa tilanteissa on ihan mieletön tunnelma." 

Kolmikko jakaa liikuttavia kokemuksiaan yhteisöllisestä lapsuudesta, syvällisistä ystävyyksistä ja siitä, miltä tuntuu todella nähdä toinen ja toisen tarpeet. Jaetaan kokemuksia yhteydestä perheissä, läheisten ja ystävien kanssa, työssä ja harrastusten, kuten kilpapurjehduksen parissa.  Pohditaan, millainen perhe- ja uratausta kullakin on ollut, ja mitkä kokemukset ovat tuoneet niin voimakkaasti yhteys-teeman äärelle.  

Yhteyden katkeamisiin on liittynyt nähdyksi tulemisen kauhua, ohitetuksi ja hylätyksi tulemisen kokemusta. Analysoidaan kielimuureja ulkomailla asumisen ajoilta ja nostetaan rohkeasti keskusteluun konflikteja, avioeroja ja omia häpeällisiä pisteitä. Mitä se on, kun luulee hakevansa yhteyttä toiseen, mutta oikeasti pyrkii löytymään yhteyttä itseen? Kun naurattaa, vaikka oikeasti itkettäisi.  

Avausjaksossa on paljon naurua, mutta myös itkua - ja päästään syventymään yhteyden ytimeen, josta analyyttisyydestään tunnettu Kimmokin toteaa, että "tätä ei ehkä pysty ihan aukottomasti sanoittamaan ja älyllistämään." 

Kuuntele jakso ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa! 

Uusi Yhteyden Ytimessä -podcast 

Syvä yhteys on kautta aikojen löytynyt leiritulen ympärillä. Tunnelma on lämmin ja turvallinen. Vaikeisiin asioihin löytyy ratkaisu.  

Mitä modernit organisaatiot voivat oppia tästä ikiaikaisesta yhdessä olemisen traditiosta?  

Ilona Rauhala, Ira Lange ja Kimmo Kääriä ovat tutkimusmatkalla inhimillisen yhteyden ytimeen. Aihetta tarkastellaan eri kokoonpanoissa myös asiantuntijavieraiden kanssa. 

Podcastin tarjoaa OK5.fi. 

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2023 OK5 Oy