Ollaan yhteydessä

Vaikeudet voiman lähteenä, johtamisen periaatteet ja mitattavan hyvä työyhteisö / Katriina Grönqvist

hyvinvoiva työyhteisö johtaminen johtamisen kehittäminen johtamiskulttuuri mallintaminen mittaaminen toimitusjohtaja työntekijät yrityskulttuuri Jun 18, 2024
Katriina Grönqvist ja Kimmo Kääriä. Yhteyden ytimessä -podcast. Vaikeudet voiman lähteenä, johtamisen periaatteet ja mitattavan hyvä työyhteisö.

Uudessa Yhteyden ytimessä -podcastin jaksossa Kimmo Kääriän vieraana on Katriina Grönqvist! Katriinalla on pitkä ja monipuolinen uratausta ja viimeisimpänä hän toimi 8 vuotta Great Place to Work Finlandin toimitusjohtajana. Katriina on tutkinut urallaan paljon sitä, mistä aineksista menestyvä ja hyvinvoiva yrityskulttuuri syntyy. Jaksossa keskustellaan arvostuksen ja kohtaamisten merkityksestä, johtamisesta sekä yrityskulttuurin rakentamisesta. Mitä tarkoittaa, että kulttuuri toteuttaa strategiaa? Voiko yhteyden kaltaista käsitettä mitata ja mallinta ja kannattaako se? 

Positiivinen yhteys työelämässä

Jaksossa Katriina jakaa ajatuksiaan positiivisen yhteyden merkityksestä menestyvässä yrityskulttuurissa. Ihmiset haluavat tuntea itsensä arvostetuiksi ja kuulluiksi. Päivittäiset kohtaamiset ja yhteydet, jotka vahvistavat tätä tunnetta, luovat arvostavaa kulttuuria. Katriinan mukaan hänelle suurin motivaatio työhön tulee siitä, kun näkee muiden voivan paremmin ja onnistuvan omassa työssään. Tämä luo myös hyvän energianlähteen koko organisaatiolle.

Menestyvä yritys- ja johtamiskulttuuri

Katriinan mukaan hyvä organisaatiokulttuuri on avain minkä tahansa organisaaation menestyksessä. Kulttuuri toteuttaa strategiaa ja luo puitteet, joissa strategiset tavoitteet voidaan saavuttaa. Yrityksissä, joissa hyvä organisaatiokulttuuri, työntekijöiden hyvinvointi on aktiivisesti johdon agendalla.

Hyvän organisaatiokulttuurin toteuttaminen vaatii rehellisyyttä ja dataan perehtymistä. Mittaukset eivät ole tällöin vain “pakollinen paha”, vaan niiden tuloksiin tulee suhtautua nöyryydellä.

Mittaaminen ja mallintaminen

Kimmo ja Katriina keskustelevat jaksossa mittaamisesta osana johtajuutta. Millaisia mittareita meidän tulisi käyttää? Voiko ”pehmeitä” näkökulmia mitata ja mallintaa? Katriina painottaa, että johtamisessa ei tulisi keskittyä ainoastaan perinteisiin KPI-mittareihin. Täytyy käyttää mittareita, jotka auttavat ihmisiä voimaan ja onnistumaan paremmin, sillä hyvinvointi työyhteisöissä luo edellytykset mitattaville tuloksille. Katriinan motto mittaamiseen kuuluukin: “Mittaa, ymmärrä, jalosta”. 

Miten vapauttaa ihmisten piilevä potentiaali työelämässä? Millainen organisaatiokulttuuri ruokkii hyvinvointia ja menestystä? Mitä äitiys opetti Katriinalle voiman ja energian löytämisestä vaikeina hetkinä?

Kuuntele koko jakso, Spotifyssa tai Itunesissa!

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy