Ollaan yhteydessä

Aitous ja inhimillisyys lisää yhteyttä - Podcast-vieraana Marja Hintikka

aitous inhimillisyys julkisuus yhteys Mar 28, 2023
Yhteyden Ytimessä -podcastissa vieraana juontaja Marja  Hintikka - kuvassa Kimmo Kääriä, Marja Hintikka ja Ilona Rauhala.

Vieraanamme yhteyden äärellä on toimittaja, juontaja ja mediapersoona Marja Hintikka. Marja korostaa kuinka aitous ja yhteys itseen auttaa julkisessa työssä. Aitoutta ja inhimillisyyttä kaivataan kiiltokuvien ja täydellisten somefeedien oheen - näin syntyy yhteyttä ja yhteisöllisyyttä. Mietimme muun muassa, miten tärkeää on normalisoida normaaliuutta eli inhimillisyyttä sotkuineen ja haasteineen. Loppupeleissä inhimillisyys on samanlaista kaikilla.  

Keskustelu on yhteistä 

Juontajan työssä yhteyden luominen on keskeistä, jotta keskustelut ovat laadukkaita. Marja kertoo podcastissa, miten hän on ammatillisesti lähestynyt työtilanteita ja yhteyttä muihin. Suorittamiseen ja perinpohjaiseen valmistautumiseen taipuvaisena Marja kokee isoimmaksi opiksi sen, ettei yhteyttä voi suorittaa ja kaikkeen ei voi etukäteen valmistua; tilanne pitää elää ja olla läsnä toisen kanssa. Valmistautuminen tilanteeseen on tärkeää, mutta yhteys on aina tärkeämpää. 

Hyvässä yhteydessä keskustelu lähtee parhaillaan flow-tilaan. Kumpikaan ei yritä sanoa suunniteltuja sanottaviaan vaan tilanteessa aidosti kuunnellaan ja mennään keskustelun mukana.  

Läsnäolon voima 

Läsnäololla ja toisen kohtaamisella kutsuu toista yhteyteen. Keskustelemme siitä, kuinka kuunteleminen ja aito toisen kuuleminen ovat eri asioita. Läsnä täytyy olla myös itselle, jotta voi kohdata toisia. Marjalla vastapainona sosiaaliselle työlle toimii rauhoittuminen luonnossa avantouinnin merkeissä.   

Läsnäololle aiheuttaa haasteita moni asia arjessamme. Esimerkiksi some ja digitalisoitunut maailma laitteineen saattaa viedä yhteyden läheisistä sivuraiteille. Marja jakaa tästä itseään somessa ja julkisuudessa suojaavia keinoja, joilla vetää rajoja. Kuuntele herättelevä keskustelu ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa!  

 

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy