Ajankohtaista

Webinaari 8.12.2023 klo 14-15 

Yhteyden johtaminen matriisiorganisaatiossa

Oletko pohtinut, miten matriisiorganisaatiossa saadaan yhteydet kukoistamaan ja priorisointien painopisteet kohdalleen?
Se selviää maksuttomassa Yhteyden johtaminen matriisiorganisaatiossa -webinaarissa 8.12.2023 klo 14.00.

Webinaarin puhujina ovat paljon matriisissa valmentaneet yhteyden rakentamisen asiantuntijat Ilona Rauhala, Ira Lange sekä Minna Heikkilä.

Matriisiorganisaatiot haastavat johtajien taitoja ja kykyjä. Vaikuttamisen ja kohtaamisen sekä erilaisten priorisointien johtaminen aiheuttaa paljon kysymyksiä ja päänvaivaa.

Liity mukaan maksuttomaan webinaariin!

Ota askel yhteyksien viidakosta tarkoituksenmukaiseen yhteyteen.

OK5 ajankohtaista

Tutustu ja ilmoittaudu tuleviin koulutuksiin, webinaareihin ja muihin ajankohtaisiin tapahtumiin tällä sivulla. 

OK5 Kauppalehti Optiossa

OK5:stä julkaistiin 23.08.2023 juttu Kauppalehden Optiossa. Haastattelussa tiimin Ilona Rauhala ja Iikka Virkkunen. Lue juttu Kauppalehti Option sivuilla (tilaajille) täällä.

Vuonna 2022 perustimme OK5 Oy:n, jonka ytimessä on teknologian ja coachingin yhdistäminen. Olemme työssämme huomanneet, millaisia ongelmia pieleen mennyt vuorovaikutus saa aikaan. Vuorovaikutuksen kehittäminen on intohimomme, ja näemme sen eräänlaisena algoritmina: kun hallitsemme säännöt, saamme tuloksia. Tämän takia vuorovaikutuksen kehittäminen on aidosti mahdollista.

OK5:ssä uskomme, että vastaus vuorovaikutuksen haasteisiin löytyy teknologian ja inhimillisyyden risteyksestä. Olemme yhdistäneet psykologisen osaamisen ja teknologisen innovaation luodaksemme tekoälypohjaisen työkalun yritysvalmennuksen tarpeisiin. Työkalu pohjautuu Ilona Rauhalan kehittämään OK5-keskustelumalliin, joka korostaa viiden elementin merkitystä onnistuneessa keskustelussa: viritä, kuule, tutki, jäsennä, sulje. Ilona on käyttänyt mallia omassa valmennustyössään ylimmän johdon coachina ja todennut sen toimivaksi.

Työkalumme tähtää yksilöllisen ja vuorovaikutteisen coachingin tarjoamiseen ilman inhimillistä läsnäoloa. Työkalu on aina saatavilla, mikä madaltaa kynnystä sen käyttämiseen. Nykyiset digitaaliset oppimisalustat ovat mielestämme yksinkertaisia ja kömpelöitä. ChatGPT:n kaltaisten kielimallien kehittymisen ansiosta digitaalista oppimista voidaan kehittää nykyisestään merkittävästi.

Näemme tekoälyn ensisijaisesti työkaluna hedelmälliseen ja tehokkaaseen vuorovaikutukseen. Ihmisten tarve todelliseen yhteyteen ja vuorovaikutukseen pysyy kuitenkin muuttumattomana. Olemme innoissaan saadessamme jatkaa työtä yhteyden ja vuorovaikutuksen kehittämiseksi! 

OK5TC tiimien coachaamisen ja johtamisen ohjelma akkreditoitiin ensimmäisten joukossa maailmalla

20 vuotta sitten Suomeen rantautunut coaching-toimiala on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen. Coacheilta vaaditaan nyt ennen kaikkea kykyä valmentaa tiimejä monikanavaisesti. Meillä on ilo ja kunnia kertoa, että OK5 Oy sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisen International Coaching Federationin (ICF) team coaching -akkreditoinnin valmennusohjelmallemme OK5TC.  

Coachingin kansainvälinen kattojärjestö ICF helpottaa organisaatioiden työtä luotettavien ohjelmien tunnistamisessa akkreditoimalla ohjelmia tarkalla seulalla.  

Uskomme, että vuorovaikutus ja laadukkaan yhteyden luominen on nykytyöelämän minimivaatimus. Monissa organisaatioissa palaa kuitenkin valtavasti resursseja heikkojen kommunikaatiotaitojen aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen. Tähän vastataksemme olemme kehittäneet palveluitamme, jotka hyödyntävät tehokkaita digitaalisia ratkaisuja ja yhä enemmän myös tekoälyä.  

Katso lehdistötiedotteemme! 

Uutta! OK5 podcast: Yhteyden ytimessä

Yhteyden syntyminen ja sen ylläpitäminen on onnistuneiden kohtaamisten keskiössä. Hyppää mukaan tutkimaan yhteyden kiehtovaa teemaa uudessa podcastissamme Yhteyden ytimessä! Tutustu podcastiin lisää täältä.

Maksuton webinaari: Työpaikkani keskusteluilmapiiri - mitä voin tehdä?

Maanantaina 12.12.2022, klo 15-15:45

Moni kipuilee oman työpaikkansa ilmapiirin ja keskustelukulttuurin kanssa. Onko siihen vaikuttaminen ainoastaan johtajien ja esihenkilöiden vastuulla vai voiko kuka tahansa vaikuttaa keskusteluilmapiiriin roolista riippumatta?

Mikäli tunnistat, että olet innostunut ilmapiirin ja keskustelukulttuurin kehittämisestä, tule kuulemaan ajatuksia siitä, mitä sen eteen voi tehdä riippumatta siitä, missä roolissa olet. Jaamme käytännönläheisiä näkökulmia, kun haluat vaikuttaa. 

Webinaarin puhujat: psykologi ja coach Ilona Rauhala ja Siili Solutions Oy:n Chief People Officer Taru Salo. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Ilmoittautumalla webinaariin hyväksyt, että viestimme muista sinua mahdollisesti kiinnostavista tapahtumista ja teemoista sähköpostitse. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täällä. 

OK5 Team Coaching -valmennus 

Valjasta potentiaalisi valmentajana OK5-team coachina – tiimicoaching-taidoille on kysyntää työelämässä juuri nyt! 

Tutustu valmennukseen ja hae mukaan!

Työpaikkani keskusteluilmapiiri - mitä voin tehdä? -webinaaritallenne

Moni kipuilee oman työpaikkansa ilmapiirin ja keskustelukulttuurin kanssa. Onko siihen vaikuttaminen ainoastaan johtajien ja esihenkilöiden vastuulla vai voiko kuka tahansa vaikuttaa keskusteluilmapiiriin roolista riippumatta?

Järjestimme 12.12.2022 webinaarin Työpaikkani keskusteluilmapiiri - mitä voin tehdä? Webinaarin tallenne on nyt tilattavissa joulukuun 2022 loppuun saakka. 

Tilaamalla tallenteet hyväksyt, että viestimme muista sinua mahdollisesti kiinnostavista tapahtumista ja teemoista sähköpostitse. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täällä. 

Tilaa webinaarin tallenne ohessa!  

Huipputiimin valmentaminen johtajana ja coachina - webinaaritallenne

Miksi tämä on ajankohtaista juuri nyt?  Mitä nämä taidot ovat ja miten niitä voi kehittää? Pidimme 5.9.2022 huipputiimin valmentamisen teemasta webinaarin, jossa tarkastelimme huippuvalmentajan ja huipputiimin kompetensseja. Webinaarin loppupuolella kerroimme lisää OK5-team coach -valmennusohjelmastamme.

Tilaa webinaarin tallenne ohessa!  

OK5 sosiaalisessa mediassa 

Ilmoitamme ajankohtaiset tapahtumat myös sosiaalisessa mediassa, joten seuraa kanaviamme:

LinkedIn   Instagram   Facebook 

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2023 OK5 Oy