OK5TC tiimien coachaamisen ja johtamisen ohjelma akkreditoitiin ensimmäisten joukossa maailmalla

uutiset Apr 25, 2023
OK5 Oy:n tiimi

20 vuotta sitten Suomeen rantautunut coaching-toimiala on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen. Coacheilta vaaditaan nyt ennen kaikkea kykyä valmentaa tiimejä monikanavaisesti. OK5 Oy sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisen International Coaching Federationin (ICF) team coaching -akkreditoinnin valmennusohjelmallemme OK5TC.

Tekoälyn ja ihmisen saumaton vuorovaikutus on työelämän jättihaaste. Sen ratkaisemisessa tarvitaan sekä ihmistieteitä että teknologian osaamista.  

OK5 Oy kokosi yhteen psykologian, coachingin, tekoälyn ja talouden kärkiosaajia synnyttämään tulevaisuuden yhteistyön ja yhteyden malleja.   

”Organisaatioissa palaa valtavasti resursseja heikkojen kommunikaatiotaitojen aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen. Samalla ihmisten hyvinvointi ja organisaation iskukyky kärsii. Vuorovaikutus ja laadukkaan yhteyden luominen on nykytyöelämän minimivaatimus”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja psykologi Ilona Rauhala.

”Coaching kenttä on aikamoinen villi länsi, koska coach-nimike ei ole suojattu,” Rauhala kuvaa. 

Kansainvälinen kattojärjestö International Coaching Federation (ICF) helpottaa organisaatioiden työtä luotettavien ohjelmien tunnistamisessa akkreditoimalla ohjelmia tarkalla seulalla. OK5 on ainoa suomalainen toimija ja myös maailmalla aivan ensimmäisten joukossa, joka on saanut akkreditoinnin team coaching -ohjelmalleen.

Tiimit inhimillisen yhteyden ytimeenapuna tekoäly 

Tekoälyosaamiseen erikoistunut Iikka Virkkunen (Aalto-yliopisto Adjunct Professor, Trueflaw Oy Toimitusjohtaja) on yksi perustajaosakkaista.   

”Oikein käytettynä teknologia tuo uusia ratkaisuja, joilla voimme kohentaa inhimillistä yhteyttä läpi organisaation. Tekoäly mahdollistaa näiden taitojen vivuttamisen tehokkaasti koko organisaatiolle. Tässä on mahdollisuuksien ikkuna edelläkävijäyrityksille”, Virkkunen sanoo.   

OK5:n taustalla on tiimi meritoituneita ammatticoacheja ja toimialat ylittävällä kokemuksella varustettuja kehittämisen asiantuntijoita. Uskomme, että teknologian kanssa täytyy pelata samalla puolella – muuten tulee ongelmia, eikä aitoa yhteyttä synny. Kehittyvä teknologia tekoälyineen on työkalu muiden joukossa. Itsessään se ei tarjoa valmista ratkaisua. Lähtökohtana ihmisten osaaminen ja kyky hyödyntää uusia mahdollisuuksia. 

Teemoja käsitellään työpajoissa, coachingissa ja verkkovalmennuksissa. Yhteyden ytimessä -podcastissa eri huippuasiantuntijat pohtivat johtajuutta, itsetuntemusta ja inhimillisen yhteyden voimaa.

”Lopulta kaikki kiteytyy siihen, että elämämme laatu on yhtä kuin ihmissuhteidemme laatu ja elämämme tarkoitus on toiset ihmiset”, Ilona Rauhala summaa.  

Lue lisää OK5TC-valmennusohjelmastamme! 

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy