Ollaan yhteydessä

Merkityksellisen keskustelun avaimet / podcast-vieraana Helena Kastikainen ja Viljami Metsäkylä

keskustelu podcast vuorovaikutus Nov 07, 2023
Yhteyden ytimessä -podcasti vieraat Viljami Metsäkylä (vasemmalla) ja Helena Kastikainen (keskellä) kuvassa podcastin juontajan Kimmo Kääriän kanssa.

Keskustelumme pyörivät usein pintatason asioissa. Haluaisimme ehkä synnyttää syvällistä keskustelua, mutta oikeiden kysymysten esittäminen vaatii rohkeutta ja luovuutta. Millä keinoille voimme ihmissuhteissamme sukeltaa pintaa syvemmälle? 

Kimmon vieraana podcastissa ovat keskustelemassa Keskustelupakka-korttipelin kehittäjät Helena Kastikainen ja Viljami Metsäkylä. Keskustelupakka ei ole vain seurapeli, vaan työkalu merkityksellisiin keskusteluihin. Pelin avulla käyttäjät ovat löytäneet uudenlaista kosketuspintaa ihmissuhteisiinsa ja luoneet merkityksellistä yhteyttä.

Nähdyksi ja kuulluksi tulemisen tunne on syvällisen keskustelun ytimessä. Keskustelupakan kysymykset rohkaisevat jakamaan omia unelmia, uskomuksia ja pelkoja. Kysymykset auttavat ymmärtämään toisen mielenmaisemaa, joka on avain merkitykselliseen vuorovaikutukseen. Korttien avulla keskusteluun ei synny hierarkioita, jotka jarruttaisivat yhteyden kokemusta.

Keskustelukulttuuri työyhteisöissä

Suomalaisissa työyhteisöissä keskustelukulttuuri on usein ennalta-arvattavaa ja henkilökohtaisista asioista puhumista kartetaan. Avaamalla omia uskomuksia, pelkoja ja arvoja voidaan kuitenkin syventää yhteyttä ja luottamusta. Keskustelupakkaa onkin käytetty onnistuneesti myös työyhteisöissä!

Mistä elementeistä merkityksellinen keskustelu syntyy? Mitä jokainen voisi tehdä syventääkseen ihmissuhteitaan?

Kuuntele jakso keskustelun ja ihmissuhteiden merkityksestä, Spotifyssa tai iTunesissa!

 

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy