Ollaan yhteydessä

Radikaali asiallisuus / podcast-vieraana Aleksi Lumme

keskustelu vuorovaikutus Nov 21, 2023
Aleksi Lumme (vasemmalla) Ilona Rauhalan (oikealla) podcast-vieraana.

Oletko koskaan huomannut, kuinka keskustelut voivat äkkiä muuttua kilpailuksi? Ratkaisujen ja yhteyden etsiminen jää taka-alalle kun kilpailuhenki ottaa vallan. Miten radikaali asiallisuus voi ohjata keskusteluja kohti yhteisymmärrystä ja rakentavaa vuorovaikutusta?

Ilonan vieraana vaikuttavasta vuorovaikutuksesta on keskustelemassa metsästäjä, tietokirjailija ja dialogivaikuttaja Aleksi Lumme. Hän on tullut tunnetuksi kyvystään rakentaa keskusteluyhteyksiä erimielisten ryhmien välille ratkaisujen löytämiseksi. Aleksin tärkeä oivallus on, että “aina ei tarvitse ymmärtää ongelmaa voidakseen ratkaista sen”. 

Radikaalin asiallisuuden periaatteet ovat yleisön ja arvostuksen ansaitseminen sekä piikkien purkaminen. Sen sijaan, että etsisimme jatkuvista syyllisiä tai ongelmia, radikaali asiallisuus keskittyy ratkaisuihin ja hyödyn löytämiseen. Mikä on sellaista jota pidät itsestään selvänä, mutta se voisi olla muille hyödyksi? Me ihmiset nimittäin usein palkitsemme hyödyn tarjoajaa.

Miten insinööritausta on auttanut Aleksia ihmisosaamisessa? Mitä metsästys on opettanut hänelle yhteydestä itseen ja muihin?

Kuuntele Aleksin opit rakentavaan vuorovaikutukseen ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa!

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy