Ollaan yhteydessä

Teknologia, koneäly ja ihminen – yllättävää yhteyttä / podcast-vieraana Iikka Virkkunen

koneäly oppiminen podcast tekoäly yhteys Apr 11, 2023
Yhteyden ytimessä -podcastissa vieraana Iikka Virkkunen - kuvassa Ilona Rauhala, Iikka Virkkunen ja Kimmo Kääriä keskustelemassa yhteydestä, oppimisesta ja koneälystä

Yhteyden ytimessä -podcast tarkastelee tässä jaksossa ihmisten välistä yhteyttä hieman eri kulmasta –nimittäin tekniikan ja koneälyn maailmasta käsin. Keskustelemme uusien työkalujen ja koneälyn hyödyntämisen mahdollisuuksista organisaatioiden oppimisessa. Hyppäämme tämän kiehtovan aiheen ääreen ja yhteyden ytimeen koneälyyn erikoistuneen Iikka Virkkusen (Adjunct Professor, Aalto Yliopisto) kanssa. Iikka on mukana OK5 Oy:n osakkaana ja tuo tiimiin näkemyksensä teknologian ja myös tekoälyn hyödyntämisestä organisaatioissa, jotta yhteyden opit saadaan helposti ja tehokkaasti kaikille läpi organisaation.  

Uusien teknologioiden ja koneälyn hyödyntäminen fiksusti on ajankohtaista jokaiselle organisaatiolle. Digitaaliset oppimismahdollisuudet ovat mullistaneet, miten ja missä oppiminen tapahtuu sekä miten tietoa on ylipäätään tarjolla. Koska oppiminen ei ole lineaarista, myös opettamisen on muututtava.  

Miten sovellukset kuten kohua aiheuttanut ChatGPT toimii ja miten niitä voi hyödyntää?  Mitä ristiriitoja, haasteita ja riskejä koneälyn laajempaan hyödyntämiseen liittyy? Mitä yhtäläisyyksiä on koneen säröissä ja ihmisten välisten yhteyden säröissä - mitä voimme tästä oppia? Iikka vastaa muun muassa näihin kysymyksiin keskustelussamme.  

Keskustelussamme toteamme, kuinka koneäly on lopulta vain työkalu - sen hyödyntämisessä tarvitaan myös ennen kaikkea ihmisen osaamista. Ihmisten välistä yhteyttä ja sen tarvetta koneet eivät sivuuta. Kuuntele herättelevä keskustelu ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa!  

 

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy