Ollaan yhteydessä

Toinen ihminen on elämän tarkoitus

kehitys podcast yhteys Feb 21, 2023

Puhuja, kirjoittaja ja neuvonantaja Petri Rajaniemi toteaa podcast-jaksossa Kimmolle, että “elämän tarkoitus on muut ihmiset”. Mitä tämä tarkoittaa? Sen tutkiminen “nykyisyysselittäjäksi” tituleeratun Petrin kanssa osoittautuu kiehtovaksi sukellukseksi yhteyden ytimeen.      

Yhteys voi rakentua pienissä hetkissä ja hetkessä. Esimerkiksi yksittäinen yleisökysymys tapahtuman puhujalle voi aikaansaada vahvankin yhteyden kysyjän, esiintyjän ja yleisön välillä. Tällaisista kysymyksistä Petri on tullut monelle tutuksi. Miten ja mistä tuollainen yhteys rakentuu?   

Entä miten puhuja luo yhteyden yleisöönsä ylipäänsä, mutta ennen kaikkea silloin, kun yleisö on etäyhteyden päässä kotona kukin ruutunsa äärellä yksin? Mitä tästä voidaan oppia ja soveltaa ihan jokaisessa johtamis- ja vuorovaikutushetkessä?  

Yksittäisistä kohtaamisista ja tilaisuuksista laajennetaan jakson pohdintaa myös organisaatioiden ja yhteiskunnan tasolle. Petri ruotii ihmiskäsitystä ja luottamusta sekä näiden muuttumista yhteiskunnallisen kehityksen, liike-elämän ja digitalisaation myötä.  Miten netti ja nettikäyttäytyminen ovat rapauttaneet luottamusta ja muuttaneet käsitystämme toisistamme? Miksi Applen 1984-mainoskampanja oli yksi käänteentekevä hetki sen suhteen, miten monista yrityksistä tuli vastakkainasettelun ja polarisaation edistäjiä?  

“Ihmisten suhde muihin ihmisiin on se, joka on kaikista eniten ollut liipaisimella hyvin negatiivisessa mielessä - eli se eroosio, joka on erityisesti tätä maailmaa ja yhteiskuntaa syönyt on siis se, että mitä keskiverto ihminen ajattelee muista, tuntemattomista ihmisistä”  

Kaksikko pohtii paitsi syitä ja seurauksia niin myös ratkaisuja kohti parempaa huomista. Petri kiteyttääkin, että “mun maailmassa parasta on muut ihmiset”.  

Kuuntele jakso ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa! 

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy