Ollaan yhteydessä

Yhteys on elämän tarkoitus / podcast-vieraana Frank Martela

filosofia merkityksellisyys podcast yhteys Oct 24, 2023

Jokainen meistä on pohtinut elämän tarkoitusta. Aikaisemmin merkitys löytyi paikallisyhteisöstä ja sen asettamista odotuksista. Nykyisin ihmisen täytyy itse valita ja etsiä elämänsä tarkoitus. Millaisia näkökulmia yhteys voi tarjota elämän merkityksellisyyteen?

Iran ja Kimmon vieraana elämän polttavimmista kysymyksistä on keskustelemassa filosofi, tutkija ja puhuja Frank Martela. Hän on työssään erikoistunut onnellisuuteen, motivaatioon ja merkityksellisyyteen liittyviin kysymyksiin. Frankin kyky tehdä filosofiset ja psykologiset teemat ymmärrettäviksi suurelle yleisölle inspiroi pohtimaan elämän tärkeimpiä kysymyksiä!

Frankin mukaan yhteys on keskeistä ihmisyyden ymmärtämisessä. Olemme sosiaalisia eläimiä, jotka kaipaavat yhteyttä toisiin. Yhteys muihin on keskeinen osa sitä, mitä olemme ihmisinä, ja se vaikuttaa syvästi minuuteemme. Vaikka yhteiskuntamme korostaa individuaalisuutta, yhteyden tarve on edelleen läsnä. Verrattuna historiaan yhteys ei tule enää annettuna, vaan sen eteen on tehtävä tietoisesti töitä.

Autonomia ja yhteys

Frank korostaa, että päämäärämme täytyvät olla linjassa perusluonteemme ja -tarpeidemme kanssa kokeaksemme hyvinvointia. On tärkeää ymmärtää, millaisia motiiveja seuraamme. Martela puhuu autonomian kokemuksen tärkeydestä. Hänen mukaansa autonomia ja yhteys eivät ole ristiriidassa keskenään, vaan ne voivat toteutua samanaikaisesti ja tukea toisiaan.

Mistä aineksista Frankin mukaan hyvä elämä koostuu? Mitä jokainen meistä voisi tehdä luodakseen yhteyttä jokapäiväisissä kohtaamisissa?

Kuuntele inspiroiva ja ajatuksia herättävä jakso elämän keskeisistä kysymyksistä ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa!

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy