Ollaan yhteydessä

Yhteys on työelämän kilpailuetu / Podcast-vieraana Juha Salonen

inhimillisyys kommunikointi podcast työelämä yhteys Jun 13, 2023
Yhteyden ytimessä -podcast-vieraana Juha Salonen (vasemmalla) ja podcastin host valmentaja Ira Lange (oikealla).

Työelämässä kiireen ja kovien tavoitteiden keskellä pysähtyminen kohtaamisiin saattaa unohtua. Aito kohtaamisen taito on kilpailuetu. Mielekkyyden, työhyvinvoinnin ja yhteyden muodostuminen vahvistuvat. Näissä hetkissä vaihtuu ideoita, syntyy innovaatioita ja motivaatio kasvaa. 

Podcast-vieraamme AbbVie Oy:n HR-johtajana toimiva Juha Salonen kertoo kokemuksiaan, miten edistää yhteyttä työympäristössä ja toisaalta miten tasapainotella tehokkuuden, etätyön ja inhimillisten kohtaamisten välillä.  

Juhaa on ihmisläheinen ja hänellä on erityinen taito kohdata ihmisiä. Juhan elämää kannattelee jatkuvan oppimisen filosofia. Aito kiinnostus ja uteliaisuus ihmisiä ja asioita kohtaan edistää yhteyttä.  

Yhteyttä on vaikea muodostaa yksin

Yhteyden syntyminen työelämässä vaatii ihmisläheisiä, kiireettömiä kohtaamisia, joissa yritetään ymmärtää toista. Aito kiinnostus ja uteliaisuus ihmisiä ja asioita kohtaan edistää yhteyttä. Mitä ajatuksia toisessa herää?  

Etä- ja hybridityö aiheuttaa haasteita yhteyden muodostumiselle. Yksilötasolla olo voi olla näennäisen tehokas ja etänä saadaan paljon aikaan. Jäädäänkö kuitenkin jostain paitsi? Kohtaamiset kahvikoneella, naurut, työyhteisön tutustuminen jää kaikki vähemmälle kun töitä tehdään etänä. Samalla jakamisen ilo ja helppous voi vaikeutua.  

Yhteydestä vastuunottaminen kuuluu jokaiselle työyhteisössä. Näin saadaan yhdessä aikaan.     

Miten voin edistää ihmisten välistä yhteyttä työympäristössäni? Kuuntele inspiroiva podcast-keskustelu ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa!  

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy