Ollaan yhteydessä

Ihmislähtöisen työelämän puolesta / Henri Karjula, Hälsa

inhimillisyys johtaminen toimistusjohtaja työelämä vastuu yhteys yrittäjyys Feb 27, 2024
Yhteyden ytimessä. Ilona Rauhala. Henri Karjula, Hälsa.

Uudessa Yhteyden ytimessä -podcastin jaksossa Ilona Rauhalan vieraana keskustelemassa on Ihmislähtöisen työelämän kehittämiseen erikoistuneen Hälsan toimitusjohtaja Henri Karjula. Henrin matka pohjoisen lakeuksilta kasvuyhtiön luotsaajaksi on inspiroiva tarina kasvusta ja inhimillisyyden voimasta. Kolmen veljeksen perustaman Hälsan tavoite on rakentaa ja kehittää ihmistä kestävää työelämää. Tavoite kumpuaa veljesten yhteisestä intohimosta: loputtomasta kiinnostuksesta ihmisyyteen.

Henri kuvailee ensimmäistä vuottaan toimitusjohtajana “kasvun vuodeksi”. Karjula kokee, että johtajuus on ollut matka itseen, jossa on täytynyt tunnistaa omat rajansa sekä tekemisensä valot ja varjot. Johtajuus on jatkuvaa epätäydellisyyden kanssa ja painekattilassa elämistä: helpot asiat eivät tule toimitusjohtajan pöydälle. Henri uskoo, että johtajan täytyy sanoittaa ihmisille se, mitä organisaatiossa tarvitaan, eikä ainoastaan sitä mitä halutaan. Karjulalle johtaminen on suunnan näyttämistä ja mahdollistamista.

Ihmisvastuu

Henri korostaa, että ihmisvastuun tulisi olla tasa-arvoinen muiden vastuullisuusteemojen kanssa. Karjulan mukaan asenteet ovat muuttuneet, koska ihmisosaamin en on jo nostettu johtajien osaamisvaatimuksissa korkealle. Ihminen nähdään “bisneskriittisenä” ja organisaatiot haluavat aidosti rakentaa tervettä kulttuuria, jossa ihminen nähdään kokonaisuutena eikä ainoastaan suorittavana resurssina. Henri kokee, etteivät kannattava liiketoiminta ja ihmisläheisyys ole ristiriidassa keskenään: molempia tarvitaan. 

Miten Henri hallitsee tehtävässään laajaa odotusten kenttää? Entä mitä lapsuus maatilalla opetti hänelle vastuun ottamisesta ja työnteosta? 

Kuuntele jakso johtajuuden ja inhimillisyyden ydinteemoista, Spotifyssa tai Itunesissa!

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy