Ollaan yhteydessä

Miten kehityin johtajaksi / Mikko Nieminen, PwC

johtaminen pwc toimistusjohtaja yhteys Feb 06, 2024
Mikko Nieminen, pwc

Uudessa Yhteyden Ytimessä podcastin jaksossa Ilona Rauhalan ja Ira Langen vieraana keskustelemassa on tilintarkastus- ja konsultointiyhtiö PwC:n partneri ja entinen toimitusjohtaja Mikko Nieminen. Mikko on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran PwC:llä ja hänestä huokuu intohimo omaa alaa ja johtajuutta kohtaan. Jaksossa Nieminen avaa tarinaansa johtajana kasvamisesta sekä paljastaa parhaat käytännöt yhteyksien ja luottamuksen rakentamiseen.

Yhteydet luodaan hyvinä aikoina

Mikon mukaan yhteydet ovat elintärkeitä asiantuntijaorganisaatioissa. Hänelle yhteys ja luottamus rakentuu tekojen ja yhteisten kokemusten kautta. Yhteyksiä luodaan ja ylläpidetään palvelemalla asiakkaita hyvin. “Jokaisen täytyy palvella omaa kontaktiaan sillä intensiteetillä, että tämä on nyt se tärkein kontakti”, toteaa Nieminen. 

Mikko puhuu jaksossa aktiivisesta luottamuksen ja yhteyksien rakentamisesta. Hän painottaa laajaa ja monipuolista yhteyksien verkostoa. Ihmisiä täytyy tavata ja yhteyksiä vaalia sekä luoda silloin kun niitä ei tarvita, jotta tiukan paikan tullen niihin voi tukeutua. Haasteiden keskellä uusien yhteyksien rakentaminen voi olla myöhäistä. Mikon mukaan kaikki yhteydet ovat arvokkaita: koskaan ei voi tietää mitä niistä tarvitsemme.

Kunnianhimoisesta tilintarkastajasta ihmisten johtajaksi

Mikko ymmärsi jo varhain, kuinka tärkeä tekijä ihmiset ovat onnistumisessa. Asiantuntijaorganisaatiossa kaikki tapahtuu ihmisten kautta, ja ollakseen hyvä asiantuntija myös ihmisiä täytyy oppia ymmärtämään. Päästyään PwC:n globaaliin talent-ohjelmaan Nieminen koki omien sanojen mukaan ihmisherätyksen, joka siivitti hänet innostumaan myös johtamisesta.

Mikko korostaa johtamisessaan esimerkin voimaa. Hyvät esihenkilöt saivat hänet aikoinaan itsekin innostumaan johtamisesta. Johtajana Nieminen haluaa antaa tilaa muille sekä olla ennustettava ja luotettava. Mikon mukaan johtajan täytyy hoitaa vaikeita ja ikäviä asioita sekä keskittyä olennaiseen. Johtamisessa Niemistä inspiroi myös jatkuva kehittyminen ja kasvaminen. 

Miksi Mikko ensimmäisen kerran kieltäytyi esimiestehtävistä? Entä mikä lopulta sytytti hänessä palon johtajuuteen?

Kuuntele innostava keskustelu johtajuudesta ja yhteyksien rakentamisesta, Spotifyssa tai Itunesissa!

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy