Ollaan yhteydessä

Varustelekan Jari Laineen oivalluksia kamppailulajeista ja toimitusjohtajuudesta

jaettujohtajuus johtaminen kamppailulajit toimistusjohtaja vastuu May 07, 2024
Jari Laine. Varustelekan toimitusjohtaja.

Kimmo Kääriän vieraana uudessa Yhteyden ytimessä -podcastin jaksossa on sotilas- ja ulkoiluvarusteiden erikoisliike Varusteleka Oy:n toimitusjohtaja Jari Laine. Jarilla on takanaan pitkä ja monipuolinen ura mm. Tokmannin kehitys- ja strategiajohtajana sekä liikkeenjohdon konsulttina BearingPointilla.

Jari sai ensikosketuksen johtamiseen kamppailulajiseuran ja jiu jitsun kautta. Pienessä seurassa Imatralla hän otti nuorena vastuuta harjoitusten vetämisestä, turvallisuudesta ja nuorempien opettamisesta. Johtajana hän pitää asioiden aikaansaamisesta, muiden motivoimisesta sekä yhdessä onnistumisesta. Jaksossa Jari paljastaa kamppailulajien merkityksen ja opit elämään.

Itsekurin merkitys

Jari korostaa itsekuria kaikessa toiminnassa. Itsekuria hän on omaksunut mm. yksilölajien ja urheilun avulla. Itsekuri liittyy Jarilla etiikkaan sekä tapaan suhtautua onnistumisiin ja epäonnistumisiin. Negatiivisten uutisten ilmentyessä tai vaikeina aikoina itsekuri auttaa säilyttämään fokuksen ja toimintakyvyn. Itsekuri vähentää Jarin mukaan stressiä pitkällä aikavälillä.

Johtajan ei tarvitse olla vastausautomaatti

Liikkeenjohdon konsulttina Jarin työ oli antaa vastauksia. Jaksossa hän puhuu haasteista, jotka liittyivät asiantuntijaidentiteetistä irti päästämiseen siirtyessään toimitusjohtajaksi. On pitäydyttävä ryhtymästä vastausautomaatiksi. Johtamisessa Jarille on tärkeää oikeiden kysymysten esittäminen, inspiroiminen, motivointi sekä strategisten tavoitteiden asettaminen ja kehityksen seuraaminen.

Jari korostaa vastuun ja vallan jakamista mahdollisimman alas organisaatiossa. Jokainen henkilö on vastuussa tietystä osa-alueesta ja johtaja on vastuussa kaikista alaisuudessaan toimivien ihmisten onnistumisesta. Extreme ownership -ajattelu pilkkoo vastuuun palamisiin ja sitouttaa henkilöstöä tehokkaasti tavoitteiden saavuttamiseen.

Mikä on ollut Jarille suurin oppi ihmisten johtamisesta? Miten olla samalla uskottava, mutta tehdä asioita persoonallisesti?

Kuuntele koko keskustelu, Spotifyssa tai Itunesissa!

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy