Ollaan yhteydessä

Tunnetaitojen kehittämisestä vaikuttavia tuloksia / Podcast-vieraana Kirsi Nuotto

johtaminen podcast tunneilmaisu tunneäly tunteet Aug 17, 2023

Tunnetaitojen tärkeyden tunnistaminen ja kehittäminen on globaali trendi työelämässä. Millaisia tuloksia tunneälykkäällä johtamisella voidaan saavuttaa? Miten muutos otetaan vastaan työyhteisössä?  

Podcast-vieraanamme yhteyden ja tunnetaitojen teemojen äärellä on henkilöstöjohtaja Kirsi Nuotto, joka on roolissaan luotsannut Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n uudistumista. Keskiössä on ollut tunnejohtamisen taitojen kehitys ja psykologisen turvallisuuden rakentaminen, joka osaltaan mahdollistaa innovaatioiden syntyä. Kirsi kertoo keskustelussamme kokemuksiaan tunnetaitojen tärkeydestä ja miten heidän organisaatiossa se on tuonut useita positiivia, yllättäviäkin vaikutuksia.   

VTT:llä kehitykseen kuului tunnetoimijuusvalmennus, jossa samalla tutkittiin, miten tunteet vaikuttavat strategian implementoitiin. Hienot tulokset yllättivät tutkijat ja esihenkilöt itsensä. Positiivisia vaikutuksia näkyi muun muassa sairauspoissaolojen vähentymisenä sekä psykologisen turvallisuuden, työhyvinvoinnin ja sitoutuvuuden kehityksenä. 

Oppeja maailmalta

Kansainvälistä taustaa omaava Kirsi Nuotto on saanut yhteyden luomiseen kulttuurillisia oppeja kansainväliseltä kentältä. Eri kulttuurien kanssa toiminen avaa silmiä sille, mistä lähtökohdista toinen tilanteeseen tulee ja mitä hän kohtaamisessa tarvitsee. Erilaisten ihmisten kanssa toimiminen vaatii tilanneherkkyyttä ja sopeutumista.  

Tunnetaitoja voi harjoitella ja oppia. Erilaisten ihmisten ja tilanteiden kohtaaminen rakentavasti ja yhteyttä luoden on työelämän taito, josta hyötyy jokaisessa roolissa ja organisaatiossa.  

Kuuntele inspiroiva podcast-jakso tunnetaitojen kehittämisestä ja sen vaikuttavista tuloksista ohessa, Spotifyssa tai iTunesissa! 

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy