Ollaan yhteydessä

Mitä ura politiikassa ja sote-alan johtajana on opettanut ihmisyydestä, onnellisuudesta ja rakkaudesta? / Lasse Männistö

ihmisosaaminen johtaja johtajuus johtaminen kansanedustaja lasse männistö mehiläinen merkityksellisyys onnellisuus politiikka sote urakriisi May 28, 2024
Mitä ura politiikassa ja sote-alan johtajana on opettanut ihmisyydestä, onnellisuudesta ja rakkaudesta? / Lasse Männistö, Mehiläinen liiketoimintajohtaja. Yhteyden ytimessä podcast. Ira Lange ja Kimmo Kääriä.

Kimmo Kääriän ja Ira Langen vieraana uudessa Yhteyden ytimessä -podcastin jaksossa on Mehiläisen liiketoimintajohtaja Lasse Männistö. Hän on toiminut urallaan mm. kansanedustajana, Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajana. 

Lasse ymmärsi jo varhain, että tarvitsee ihmisiä ollakseen onnellinen. Rakkaus ihmisiä kohtaan on muodostunut kokemusten kautta mm. politiikassa ja järjestömaailmassa, joissa ihmisosaaminen on avain menestymiseen. Lasse ei kuitenkaan väitä olleensa aina hyvä ihmisten kanssa. Hän jakaa jaksossa “työkalupakin” ihmisten kanssa toimimiseen.

Urakriisi avasi tien onnellisuuteen

Lasse kuvailee uransa olleen stereotyyppistä voittokulkua aina 30-vuotiaaksi asti, jolloin hän tuli ensimmäisissä vaaleissaan valituksi eduskuntaan. Politiikan maailma oli kuitenkin erilainen kuin hän oli kuvitellut ja reaaliteettien tiedostaminen sekä turhautuminen käynnistivät urakriisin- sekä identiteettikriisin, joka johti politiikasta jättäytymiseen. Lasse kuvailee tämän ajan olleen haastavaa, mutta tärkeää aikaa identiteetin rakentamisen ja itsetuntemuksen näkökulmasta. 

Lasse kertoo, että pitkälle aikuisuuteen kuva itsestä rakentui ulkopuolisten näkökulmasta. Hän koki toteuttavansa urallaan asioita, joita yleismaailmallisesti pidetään tavoittelemisen arvoisena. Hän kertoo myös silloin näytelleensä itsevarmaa. Urakriisin käynnistämän itsetutkistelun myötä Lasse alkoi kuitenkin tarkastella maailmaa ja työelämää omien lähtökohtiensa kautta. Tämä kokemus oli Lassen omien sanojen mukaan tie onnellisempaan ja merkityksellisempään elämään.

Aitous, läsnäolo, sitoutuminen

Lasse painottaa omassa johtamisessaan aitoutta ja sitoutumista. Aitous merkitsee Lasselle sitä, että mahdolliset virheet, huonot piirteet tai osaamisen puutteet tunnistetaan ja niistä kommunikoidaan avoimesti. Lassen mukaan niistä syntyy yhteyttä rikkovia ainoastaan silloin, kun ne ovat peiteltyjä tai kiisteltyjä. Sitoutuminen taas on avain tehokkaaseen yhteistyöhön ja aikaansaamiseen.

Läsnäolo niin työ- kuin henkilökohtaisessa elämässä on Lasselle kulmakivi hyvinvointiin. Lasse kehottaakin pitämään taukoja puhelimen äärellä olemisesta sekä sosiaalisesta mediasta, sille ne harvoin ovat läsnä merkityksellisissä tai onnellisissa hetkissä. Tämän hän uskoo ruokkivan ihmisten kykyä jakaa todellisuutta itsestään vaillinaisuuksineen sekä virheineen. Hän toivoo tulevaisuudessa ihmisten tiedostavan läsnäolon merkityksen vahvemmin ja tietoisesti itse vähentävän sitä häiritseviä asioita.

Kuuntele koko jakso Spotifyssa tai Itunesissa!

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy