Ollaan yhteydessä

Yhteyttä tiimiin valmentavalla johtamisella / Podcast-vieraana Vesa Ristikangas

coaching johtaminen podcast tiimi valmentaminen Aug 29, 2023
Podcastin vieraan ja juontajan kuva: Tiimien johtamisesta keskustelevat valmentajat Ilona Rauhala (vasemmalla) ja Vesa Ristikangas

Tiimien valmentaminen ja valmentava johtaminen vivuttaa tiimien onnistumista. Tutkimme podcastissamme valmentavaa johtamista erityisesti tiimien yhteyden ja työelämän kehittämisen näkökulmasta. Yhteyden ytimessä -vieraana keskustelussa on ylimmän johdon coach ja johtamisen kehittäjä Vesa Ristikangas (BoMentis Oy).  

Valmentamisen vaikuttavuudesta on jo kokemusta monissa organisaatioissa. On tunnistettu valmentavan osaamisen tärkeys – näitä taitoja tulee hankkia organisaation sisälle. Ulkoisiin coacheihin turvautuminen ei yksin riitä. Miten valmentamisen hyödyt saadaan aktiiviseen käyttöön organisaatioissa? Vesa antaa keskustelussa vastauksia tähän pitkään kokemukseensa peilaten.  

Miksi juuri tiimien valmentamisen taidot ovat tärkeitä?   

Työ tapahtuu yhä enemmän erilaisissa tiimeissä. Valmentavien työkalujen käyttäminen kahdenvälisiin keskusteluihin on hyvä askel eteen päin, mutta usein se ei riitä. Keskustelut, kehitys- ja johtamistilanteet ovat harvoin pelkästään kahden välisiä. Tiimien välinen kompleksisuus ja systeemiset haasteet edellyttävät vahvaa valmentavaa otetta.   

Tiimien coaching taitojen opiskelu auttaa johtajia työssään. Hyvä valmentamistaito on samalla laadukasta vuorovaikutuskyvykkyyttä, joka auttaa kaikissa tilanteissa tiimityössä ja muissa kohtaamisissa.  

Mikä on yhteydettömyyden hinta?  

Kun työyhteisössä ei ole aitoa yhteyttä, tiimityö ja johtaminen ovat kiipelissä. Vaikeuksien kasvaessa syytetään usein tiedon puutetta. Hyvään johtamiseen tai tehokkaaseen tiimityöhön ei riitä pelkkä tieto tai tiedottaminen. Ihmisten välinen yhteys ja ymmärrys on onnistumisen edellytys.  

Pohdimme, mikä on yhteyden puutteen tai rikkoutumisen hinta – miltä se näyttää työelämässä? Mitä siitä pahimmillaan seuraa? Kun inhimillisyys on hukassa, tilanteet ja suhteet eskaloituvat väärään suuntaan ja syntyy rikkovia konflikteja. 

Kuuntele podcastista kokeneen johdon valmentajan opit yhteydestä, tiimeistä ja johtamisesta ohessa Spotifyssa tai iTunesissa! 

Kiinnostuitko teemasta ja palveluistamme? Sovitaan tapaaminen! 

OK5-palvelut keskittyvät yhteyden ja keskustelukulttuurin kehittämiseen organisaatioissa ja yhteisöissä. Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä!

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

OK5 Oy 3321275-5
Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki
[email protected]

Laskutustiedot

© 2024 OK5 Oy